Alla inlägg under augusti 2008

Av Tezz - 22 augusti 2008 14:07

Ibland slår det slint i huvudet när jag ska stava. Kan inte säga att jag alltid är världsbäst på det. När jag skrev förra rubriken skrev jag först redo med å i slutet... Kom på lite senare, att det ju är helt fel. Händer lite då och då att det blir sådana fel. Hyfsad koll har jag nog ändå. Något som inte är så bra är mitt ordförråd. Måste börja arbeta upp det. Vissa ord har man ett svag uppfattning om vad de innebär, men vill ogärna använda eftersom man inte är helt säker... Det är illa. Men något jag märkt att jag inte är helt ensam om.

Men ska jag bli lärare så känns det bra om man kunde utöka det något, även om det är små barn det är tänkt att jag ska jobba med.

Av Tezz - 22 augusti 2008 11:46

Nu har jag fixat det mesta inför skolan. Det har varit skönt med en veckas semester och kunnat fixa lite i lugn och ro.


Att göra inför skolan:

(x) Kolla upp schema

(x) Kolla upp kurslitteraturen

(/) Köpa/låna kurslitteratur

(x) Skicka in papper ang. byte av VFU-plats

( ) Köpa nya anteckningsblock

( ) Köpa en Filofax


Det som är kvar är lite saker att köpa, blocken får inhandlas i helgen, Filofaxen på måndag då man får lite nya pengar på kontot igen.

Flera av böckerna har jag lyckats få tag i redan, begagnat, ska fås på torsdag, övriga har jag svarat på en annons om men inte fått svar än.


Ytterligare en sak som jag har att göra är att ta mig till polisen och skaffa ett pass. Har inte ägt något på flera år, då jag aldrig är ute och reser. Men kanske att det är dags snart, och om inte den eventuella resan blir av, kanske man ändå tar sig i kragen och ser till att en annan resa blir av då man ändå sett till att skaffa sig ett pass...



Av Tezz - 21 augusti 2008 13:55

Är nu hemma hos mina föräldrar i Vagnhärad och tar det lugnt. Igår kväll gick jag över till Carolina, deras granne, och tittade på 3 st två-veckors kattbebisar. Så himla söta! En helsvart, en helgrå och en med lite av varje... De kravlade runt inne i hennes garderob och pep sina små kattungepip... Glömde ta med mig kameran in, så det blev inga bilder.


Kom precis hem från min mammas jobb, de stänger om ca en månad så skåpen ska rensas ut på saker. Hittade lite mappar, pärmar och lite annat smått och gott som kan vara bra att ha. Saker som kanske kan hjälpa mig att organisera mina skolsaker. Alla papper är just nu i en enda röra, vissa inslängda i några pärmar, men dessa skulle verkligen behövas gå igenom och struktureras upp. Lika bra att börja nu, det kommer jag ju bli en hel del till.. Förutom dessa "kontorsprylar" hittade jag även ett tårtfat. Kan ju alltid vara bra att ha! Äger inget nu och ska man ha kalas så ska man ju ha tårta och då kan det komma till användning! 

Av Tezz - 20 augusti 2008 11:08

... så skönt! I måndags åkte jag till Södertälje och hälsade på Melissa och lilla Freja igen.

Igår var jag barnvakt åt Ella, min systerdotter. Det var dags för Jacob, systerson, att skolas in på sitt nya dagis, där även Ella ska börja snart.

Idag är det mina föräldrars tur att vara barnvakt, sedan följer jag med dem ner till Vagnhärad och spenderar några semesterdagar där nere. Har inte varit där nere så mycket nu, så det ska bli kul att komma ner igen. Kanske gå över till deras granne och titta på deras kattungar, Virus syskonbarn. Och nej, inga mer katter för vår del! 3 räcker gott och väl! Virus kan nästan räknas som två ibland... Skulle man dela Felix i två och dela virus temperament i två och lägga ihop dessa så skulle man nog kunna få ihop en katt till. Nästan i alla fall...


Busungen Ella gungar på sin "gungälg". 


Av Tezz - 19 augusti 2008 21:58

Skönhetsoperationer. Göra ett ingrepp och ändra på något som redan är bra. Undvika att acceptera sig själv som man är. Jag har alltid varit väldigt emot, tycker oftast inte det är särskilt snyggt, går i många fall till en väldig överdrift. Dessa personer visas ofta upp i media och ger en skev bild av kvinnan (män också för den delen) till yngre. Konstiga ideal att leva upp till...


Men hur som haver. Jag brukar faktiskt vara inne och läsa Linda Rosings blogg. En person som jag ofta har stört mig på. Jag behöver nog knappast nämna varför, det är ju inte bara jag... Det som faccinerar mig, jag vet inte om det är rätt ord.... Jag är nog både faccinerad och bedrövad, över hur folk kritiserar henne. Trots allt hon är ju bara som många andra, det som gör henne "speciell" är att hon har blivit en ofentlig person. Frågan är egentligen vem som är dum? Hon som är den hon är, eller alla människor som intresserar sig och gör att hon kan vara så "stor" som hon är?

Hon är inte särskilt bra på att skriva, många fel här och var, särskrivningar kan man hitta en hel del. Men, det är ju något hon knappast är ensam om.


Jag har efter att jag har läst en massa kommentarer på hennes blogg börjat utveckla en sympati för henne. Vissa angrepp är alldelles för hårda och väldigt onödiga. Igår kväll skrev hennes dotter ett inlägg på hennes blogg. Kan hålla med i det mesta hon skriver. 


"Hellre ha en morsa som har haft sex i tv och som är positiv.
Än ha en bitter jävel som går och snackar skit och är negativ.
Eller som vissa av er som sitter och gömmer bakom datorn.
Och nätmobbar,för det är det ni gör. Ni uppmuntrar oss barn
och ungdommar att det är ok att göra som ni.
Fattar inte ni det?"


"om ni nu tycker jag är fet så bryr jag mig inte.
Jag är tonåring och jag tycker om mig själv. (...) Kan ni fatta att ni gör illa mig och min bror när ni skriver sådana vidriga saker om den personen som betyder mest i våra liv?"  (Rosings blogg, 080819


Kan inte säga hur det är, jag bara läser och tolkar. Jag kan inte säga hur mycket som är vinklat av det man läser, man kan aldrig få se den totala sanningen för vissa saker blir alltid utlämnade. Men som jag ser det och som jag hoppas det är, är att hennes barn verkar må bra och tycka om den mamma de har. Och hon i sin tur, av det som kommer fram på bloggen, tar hand om sina barn och ger dem en bra självkänsla, jag är tonåring och jag tycker om mig själv. Dessa barn har det bättre än så himla många andra barn som far riktigt illa här i världen. Så varför kan inte alla bara vända sig om och lägga sin energi på det som är viktigt istället?







 

Av Tezz - 19 augusti 2008 21:29

[  ] Du har fler än 10 nagellack.
[  ] Du har en parfym som kostade mer än 500
[  ] Du har eller har haft lösnaglar


Har haft några gånger
[  ] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[o] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[o] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[o] Du brukar gå på stan med din mamma
[  ] Du har haft rosa på ditt rum.

Totalt: 3


[o] Du har färgat håret.
[o] Du har slingat håret.
[o] Du har alltid din mobil med dig.
[  ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[  ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[  ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[  ] Du älskar att gå till frisören.
[  ] Du solar hellre än att badar.

Totalt: 3


DU ÄLSKAR:
[  ] Skor
[  ] Färgen rosa
[  ] Shopping
[  ] Dekorationer
[  ] Speglar
[  ] Skolan
[  ] Delfiner
[  ] Disneyfilmer
[o] Ljus
[  ] Blommor
[  ] Mjukisdjur

Totalt: 1


DU SHOPPAR/HAR SHOPPAT PÅ:
[  ] MQ
[  ] Kompaniet
[  ] Victoria's secret
[o] H&M
[  ] Aima
[  ] New Yorker
[o] Gina Tricot
[  ] NK
[  ] Top Gun
[  ] Taily Weijl
[  ] Bijou Birgiette
[  ] City Girl
[  ] Colosseum
[  ] Sisters
[o] Annan affär


Totalt: 3


DU SÄGER OFTA:
[  ] Whatever
[  ] Oh my god!
[o] Vet inte
[  ] Cuite
[  ] Hot
[o] Visst
[o] Säkert
[  ] Ursäkta
[  ] Fabulous
Totalt: 3


DU LÄSER:
[  ] Frida
[  ] Cosmopolitan
[  ] Glamour
[  ] Elle
[  ] Teen Vouge
[  ] Bravo
[  ] Solo
[  ] Wendy
[  ] Bravo girl
[  ] Star Flash
Totalt: 0


DU GILLAR DESSA FILMER:
[  ] Elizabethtown
[  ] Eva och Adam
[  ] Freaky Friday
[  ] Ciao Bella
[  ] A Walk To Remember
[  ] Sweet Home Alabalma
[  ] Where The Heart Is
[  ] Just My luck
[  ] John Tucker Must Die
[  ] The Holiday
[  ] Girls United
[  ] How To Lose a Guy In 10 Days
[  ] The Hot Chick
[  ] My Girl
Totalt: 0


DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[  ] Lost
[  ] Top Model
[  ] Projekt Runway
[  ] Desperate Housewives
[  ] The Simple Life
[o] Men In Trees
[  ] 8th & Ocean
[  ] Grey's Anatomy
[  ] The OC
[  ] Laguna Beach/The Hills
[  ] Nip/Tuck
[  ] Gilmore Girls
[  ] One Three Hill
[o] Heroes
Totalt: 2


DU TYCKER ÄR BRA:
[  ] Paris Hilton
[  ] Jessica Simpson
[  ] Mariah Carey
[  ] J-Lo
[  ] Britney Spears
[  ] Beyonce Knowles
[  ] Christina Aguilera
[  ] Hilary Duff
[  ] Lindsay Lohan
[  ] Gwen Stefani

Totalt: 0


Totalt: 15


Får du 0-20: Är du verkligen en tjej???
Får du 20-30: Pojkaktig tjej.
Får du 30-40: Rätt så tjejig.
Får du: 40-50: Du är en tjej!
Får du: 50-60: Du är riktigt flickig.


Mitt resultat: Är du verkligen en tjej? Ja, visst fan är jag det! Sådana här "tester" är definitivt inte mycket att hänga i julgranen. Men kul ändå att göra dem. Fråga är om man är en "fluff" eller inte en "fluff". Jag sätter mig själv i den senare.  

Av Tezz - 15 augusti 2008 18:08

...för den här sommaren! Tiden går fort. Snart är verkligen sommaren slut. En veckas semester nästa vecka, ska bara ta det lugnt och njuta innan skolan börjar igen den 25:e. Ganska tung sista dag på jobbet. Mycket att göra. Men det kändes ändå lätt, jag visste ju att det är sista dagen. Planerna för ikväll är att bara vara hemma och ta det lugnt. Kolla på någon film kanske? Jönssonligan på Mallorca går på tv idag. Är inte jätteförtjust i de där filmerna, lite småroliga möjligtvis, "klassiska", men idag känns det iaf som en helt ok film att slökolla på. Och den här är ju i alla fall en av de bättre av dem...

Av Tezz - 14 augusti 2008 21:09

Jag har ont i huvudet. Det är inte ofta det händer. Nu har jag t o m tagit en ipren, det är inte ofta det händer heller. Jag brukar undvika att ta värktabletter eller tabletter i andra former om jag inte verkligen behöver.

Det är nått skit i min kropp, mår inte dåligt, men är inte särskilt pigg heller. Jobbigt.


Imorgon är sista arbetsdagen. Sen har jag en veckas semester innan skolan börjar igen! Ska bli skönt! Både att vara ledig och att komma igång med pluggandet igen. Jag har vilat upp mig och laddat med ny energi efter förra terminen, som var väldigt intensiv. Nu ska jag läsa matte, 15 poäng. Ska bli kul! Jag gillar matte! Efter bild så har det varit mitt favoritämne i skolan. Jag gillar att sitta och klura på tal och sen känna glädjen när man kommit fram till rätt resultat. Fram till gymnasiet klarade jag matten galant. Sen körde det ihop sig med allmän skoltrötthet. Men jag klarade dock av alla kurser t o m E. Så efter att inte ha läst matte på så länge, så ska det bli riktigt kul att läsa igen, nu kommer det visserligen vara på ett annat sätt. Matten för de åldrarna jag utildar mig mot är ju inte direkt avancerad, och nu är det pedagogiken som ligger i fokus. Det ska bli intressant.

Ovido - Quiz & Flashcards