Alla inlägg under april 2008

Av Tezz - 9 april 2008 08:47

Min kl stod idag på halv 8, kom som vanligt när jag är ledig inte upp förrän en timme senare. Det som står på schemat idag: plugga! Det är väl det som alltid står på schemat... ska läsa ca 100 sidor i piaget; barnets själsliga utveckling. 


Ute ligger det ett täcke av snö. Skulle kunnat vara mysigt, men som jag sa igår,  jag vill inte ha snö nu!

Av Tezz - 8 april 2008 18:15

Nu snöar det ute... vad säger man? April... Inte ett dugg konstigt. Men jag vill inte ha snö nu. Varför kan den inte komma på julafton då man verkligen, verkligen vill? Brrr. Fryser. Är trött. Vill bara krypa ned under täcket och sova...

Av Tezz - 8 april 2008 17:51

...så skrev jag detta:


Efter den här helgen ska jag försöka leva lite mer hälsomsamt.

1. Jag ska äta betydligt mindre godis (inkl. fikabröd + andra sötsaker).

2. Jag ska komma igång med träningen på allvar igen.

3. Jag ska äta mindre skräpmat, så som t ex pizza...

4. Jag ska äta betydligt mer frukt!

5. Jag ska äta frukost! (min mage måste sluta kurra under lektionerna)


Hur ser det då ut idag?

1. Jag äter faktiskt betydligt mindre godis.

2. Jag kom igång med träningen, nu är det sådär med den igen. Skolan har ju visserligen varit en stor bov där...

3. Jag äter fortfarande väldigt mycket skräpmat

4. Äter inte särskilt mycket frukt, händer lite då och då dock, har dessutom  börjat försöka äta lite mer grönsaker... Behöver bättra mig!

5. Jag äter frukost! Har faktiskt blivit väldigt duktig när det gäller det. Yey!


Kul att läsa vad man skrev för ett år sedan och vad som hänt sedan dess. Skrev då även att att jag ville göra fler tatueringar, nu nästan precis ett år senare, med en veckas diff, gjorde man en ny (eller två, beroende på hur man ser det).

Av Tezz - 8 april 2008 17:02

Har precis beställt lite kläder från H&M, tre linnen, tre byxor, två solglasögon och ett par skor. Längtar till sommaren och värmen. Vill börja använda mina klänningar igen och de nya kläderna jag har köpt. Just nu regnar det ute, kallt och trisst. Mycket att läsa i skolan, intressant, men skulle verkligen behöva ett break just nu. Kommer jobba för det mesta i sommar, men då är man i alla fall helt ledig när man kommer hem. Ska bli skönt!

Av Tezz - 7 april 2008 22:02

 Så här blev tatueringen...



Målar inte så mycket nu för tiden, men till Jacobs kalas gjorde min syster en beställning.  

Fiskdamm

Av Tezz - 7 april 2008 21:21

Hur går det egentligen med mitt nya hälsosamma liv? Nja, det går väl sådär... Har blivit bättre på att äta, äter mindre godis, men det är fortfarande mycket som behöver bättras.


Min mage sväller ofta upp på kvällarna, ser nästan ut som man är gravid. Har dock inte kollat upp vad det beror på, laktos eller något annat... Har inte märkt av min mage på ett tag och jag  har som sagt inte ätit särskilt mycket godis på sista tiden, vilket jag dock gjorde idag. Nu är min mage "gravid" igen. Detta hände den gången jag åt en chokladkaka för ett par veckor sedan också. Jag antar att sockret är en stor bov när det gäller min mage, men borde kanske kolla upp detta närmare. Vad tror ni? I vilket fall blir detta ytterligare en pusch till att inte äta godis. Jag har faktiskt klarat mig bra utan.


Kickboxningen har det gått uruselt med den senaste tiden. Är nog en månad eller nått sen sist. Har helt enkelt inte känt att jag har haft tid, eller någon större lust. Har prioriterat andra saker, skolan för det mesta.  Dock har jag varit ute och gått en del, mest i samband med kattletandet förra veckan. 


Nå väl. Tar små myrsteg frammåt, jag har blivit bättre, är medveten om vad som bör ändras på, så det är väl alltid nått? Att ändra på allt helt och hållet på en gång, kanske inte alltid är det bästa? Jag tror mer på en stegvis förändring i mitt fall.  

Av Tezz - 6 april 2008 11:17

Har inte uppdaterat på ett tag. Över en vecka sedan sist. Mycket har hänt.

Förra lördagen (29/3), var det tänkt att jag skulle ha en lugn hemmakväll, njuta av att vara hemma och vara helt pluggfri. Pluggfri var jag men det blev fest istället, trots att jag tänkt ha en lugn månad eftersom ekonomin inte är den bästa just den här månaden. Åkte hem till Christians arbetskompis Calle. Förfestade och sjöng singstar. Blev en rolig kväll. Kul att träffa lite nytt folk.


I måndags började en ny kurs, hade en introduktionsföreläsning som jag smet lite tidigare ifrån. Dags att tatuera sig! Två svalor, en på varje underarm. Är jättenöjd! Dock har jag upptäckt små detaljer som gör att de båda skiljer sig åt. Dock ingen katastrof. De ser bra ut och på de jag har testat så verkar "finn tre fel" inte vara de lättaste att upptäcka, de flesta får stå och studera dem ett tag...


I söndags sprang min systers ena katt bort, innekatt. Efter att ha varit och tatuerat mig åkte jag därför till Haninge för att gå på kattjakt. Var ute i två timmar och gick omkring i området, satte upp lappar, men utan resultat. Åkte tillbaka i tisdags och tog ytterligare en promenad i området, efter att nästan ha gett upp sökandet såg jag något vitt skymta till upp i skogsbrynet, ytterligare en plastpåse tänkte jag, men beslöt mig ändå för att stanna till och titta noggrannare. Tur det! För där satt hon!


Onsdag: Anna och Isabella kom på besök och fikade. Trevligt!


Torsdag: Föreläsning och första seminariet på den här kursen. Intressant. Dock började jag känna mig lite hängig på eftermiddagen. Hade kännt mig lite småkonstig i kroppen hela dagen, men inte tänkt så mycket mer på det. På vägen hem, kände jag mig smått illamående, trött och inte alls pigg. Gick och lade mig i sängen direkt när jag kom hem. Där låg jag i 24 timmar med små utflykter till toaletten och upp för att dricka vatten. 38 graders feber. På detta hade jag även fått en reaktion av den nya ansiktsrengöringen jag köpt i tisdags. Började med att det kliade och jag blev röd på halsen och i ansiktet, nu hade det spridit sig ner till armarna. Värst på det ställen som jag hade haft kontakt med ansiktet, så jag drog slutsatsen av att det var medlet och inte någon reaktion på tatueringarna, vilket diskuterades.


Fredags: De röda prickarna hade försvunnit över natten, fortfarande feber. Så det blev ingen skola den här dagen. Andra seminariet jag missar på hela min utbildning. På kvällen är jag feberfri.


Lördag: Helt frisk. Barnkalas. Min systerson som fyllt 3. Massor av folk, massor med barn, full rulle mycket ljud. Var rätt så trött när man tog sig därifrån. Min brorsa kom efter lite senare för att äta middag med oss innan han skulle vidare ut och träffa en gammal kompis. Vi själva hade tänkt att ha en lugn hemmakväll. Detta blev inte fallet. Christians arbetskompis Calle ringer och vill att vi ska komma över på fest. Så återigen, förfest och singstar. Det blev dock ganska lugnt, när de andra skulle vidare ut, så åkte vi hem. Fattig och trött som jag var (är).


Summa summarum: En händelserik, spännande, intressant och rolig vecka.


Ovido - Quiz & Flashcards